Зварич вмовляє Бута скласти мандат і погрожує йому "державною зрадою"

Вівторок, 10 червня 2008, 19:30

Депутат від НУНС Роман Зварич вважає, що збереження депутатом Юрієм Бутом звання офіцера запасу Росії може кваліфікуватися як державна зрада.

Про це Зварич заявив у вівторок, коментуючи заяви Юрія Бута про його вихід з російського громадянства і збереження за ним звання офіцеру запасу Росії, повідомляє сайт блоку "НУ-НС".

"Збереження за Бутом звання офіцера запасу Збройних сил Російської Федерації може бути ознакою злочину, який, відповідно до Кримінального кодексу, кваліфікується як державна зрада", - заявив він.

"Заява Бута про те, що він у 2002 році нібито відмовився від громадянства Росії нічого не означає", - зазначив Зварич.

Він нагадав, що законом про громадянство встановлюється визначена процедура отримання громадянства України, обов’язковим етапом якої є отримання протягом двох років після подання заяви відповідним чином завіреного документу, який свідчить про втрату громадянства іншої держави".

"Оскільки Бут не згадує про факт отримання такого документу, то я для себе роблю висновок, що він якраз не завершив процес втрати російського громадянства", - зазначив Зварич.

За його словами, "лише наявність російського громадянства пояснює збереження за Бутом звання офіцера запасу Збройних сил Російської Федерації, про що він сам зізнався".

Зварич нагадав, що "факт подвійного громадянства є залізною підставою для втрати громадянства України, а втрата громадянства України, в свою чергу, автоматично призводить для втрати депутатського мандату.

Зварич порадив Буту "скласти повноваження народного депутата, поки не пізно". "Зрадникам і запроданцям не місце в парламенті", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування