Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікар Ющенка не бачила симптомів харчового отруєння

Середа, 11 червня 2008, 11:04

Колишній лікуючий лікар президента Ольга Богомолець заявляє, що не бачила у Віктора Ющенка симптомів харчового отруєння або хронічного панкреатиту.

Про це вона повідомила "Комсомольській правді в Україні", коментуючи виклик до Генпрокуратури для дачі свідчень у справі про отруєння Ющенка.

"Дев'ятого червня в мою клініку дерматокосметології прийшов співробітник Служби безпеки і приніс повістку. Тому у вівторок я півдня була в Генпрокуратурі", - розповіла Богомолець.

При цьому вона відмовилася розповідати про те, на які питання їй довелося відповідати у слідчого. Але зазначила, що почала лікувати Ющенка вже після його отруєння.

Як відомо, Ющенку стало погано у вересні 2004 року, після чого його обстежували в австрійській клініці і виявили в організмі діоксин.

"Моя задача полягала в тому, щоб максимально поліпшити зовнішній вигляд пацієнта. Я навіть літала з Віктором Андрійовичем у відрядження. Але потім пішла з посади через вагітність", - повідомила Богомолець.

На питання, чи пов'язаний виклик у Генпрокуратуру з останніми заявами члена "НУ-НС" Давида Жванії про те, що Ющенко не був отруєний, але погіршення здоров'я могло викликати харчове отруєння, Богомолець відповіла:

"Ця заява не більш, ніж інсинуація. Думаю, слідство розраховує, що описи клінічних проявів, що я тоді спостерігала, можуть допомогти встановити істину при розслідуванні кримінальної справи".

"Підкреслю, що в ті два роки я не бачила в нього симптомів харчового отруєння або хронічного панкреатиту", - заявила лікар.

Ольгу Богомолець допитували у справі про отруєння Ющенка вперше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування