Мороз радить Ющенку довше "зберігати" Тимошенко для усвідомлення лиха

Четвер, 12 червня 2008, 11:30

Лідер СПУ Олександр Мороз вважає, що створення широкої коаліції на даному етапі буде невигідно насамперед для партій-суб'єктів, оскільки виборці не зрозуміють таких маневрів.

Таку думку глава Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз висловив в програмі "4 влада" на ТРК "Київ", повідомляє прес-служба партії.

"Я б не хотів коментувати сьогодні питання можливості створення в парламенті широкої коаліції. Але я вважаю, що таке "розширення" невигідно, насамперед, для партій-суб'єктів широкої коаліції: виборці не зрозуміють таких маневрів", - відзначив він.

На думку Мороза, широку коаліцію треба було створювати ще в 2006-му року і всі передумови для такого об'єднання існували.

"Я вважав, що Партія Регіонів теж повинна ввійти в коаліцію, що складалася б майже з 400 депутатів у такому випадку. І вже потім формувати структури виконавчої влади, обирати прем'єра", - розповів він про події літа 2006 року.

"Навряд чи б при такому розкладі Юлія Тимошенко зайняла би посаду прем'єра. До речі, і президент Ющенко був з цим згодний, навіть намагався умовити своїх соратників по партії...Однак, Юлія Тимошенко на нього "надавила" і домоглася від президента підписання коаліційного договору тільки на основі трьох партій, що відкривало їй шлях до прем'єрства", - розповів лідер соціалістів.

Він відзначив також, що сьогодні питання: "А що нам робити з Тимошенко?" сильно хвилює тільки одного Віктора Ющенка, а не всю країну".

Мороз упевнений, що Ющенко сьогодні має якомога довше "зберігати" Тимошенко на посаді глави Кабміну.

"Нехай люди оцінять, яке лихо вони самі собі вибрали, - підкреслив глава СПУ. - Так, це важко для суспільства, але через це потрібно пройти, щоб виробити імунітет від авантюризму і популізму політиків у білих одягах", - сказав Мороз.

"Хоча боротьба з Тимошенко і "перемога" над нею не є запорукою успіху Віктора Ющенка як кандидата на другий президентський термін. Сьогодні рейтинг президента упав з 52 до 7% - нагадав глава Соцпартії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
06:51
Цієї ночі військові знищили всі російські "Шахеди"
06:43
Палата представників США проголосувала за низку законів, щоб посилити тиск на Іран
05:30
ISW: Російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута
04:28
У Білому домі спростували спекуляції про "навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль"
03:37
Радбез ООН відкинув "божевільні звинувачення": відповідальність за інциденти на ЗАЕС поклали на РФ
Усі новини...