Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головному судді передали від Ющенка, щоб краще підбирав тон

Вівторок, 24 червня 2008, 10:12

Оцінки законопроектів про внесення змін до законів "Про судоустрій України" та "Про статус суддів", публічно зроблені головою Верховного Суду України Василем Онопенком, не мають під собою жодного об'єктивного підґрунтя.

Так заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин прокоментував заяви Онопенка, повідомляє прес-служба президента.

Пукшин вважає, що насправді за заявами голови ВСУ стоїть намагання уникнути відповідальності за стан справ у судовій системі держави, відсутність довіри громадян України до національних судових органів та політичну заангажованість окремих судових рішень.

Адже ВСУ, який в особі свого голови має фактично монопольний вплив на всю судову систему, наразі не демонструє себе як ефективний механізм прийняття судових рішень, що відновлювали б права і свободи громадян і мали вплив на долю держави, пояснив представник секретаріату.

"Реальна стурбованість пана Онопенка з приводу перспектив прийняття цих законопроектів лежить у площині його особистої зацікавленості у збереженні власної посади голови Верховного Суду", - заявив Пукшин.

Голова ВСУ, продовжив представник секретаріату, "відповідно до чинного законодавства, має по суті одноособовий вплив на формування кадрової політики в суддівському корпусі, призначення суддів на адміністративні посади та, як наслідок, прийняття рішень судів".

Пукшин наголосив, що тональність заяв Онопенка, адресованих президенту та його секретаріату, неприпустима як для громадянина, так і для вищої посадової особи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування