Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича сказали, в обмін на що вони повернуться з відпусток

Середа, 16 липня 2008, 13:43

У разі скликання позачергового засідання Верховної Ради з питань ухвалення змін до Держбюджету Партія регіонів наполягатиме на першочерговому розгляді пакету соціальних законопроектів.

Про це в коментарі "Українській правді" сказала депутат від Партії регіонів Ганна Герман, коментуючи ініціативу БЮТ зі збору підписів за позачергове засідання.

"Якщо коаліція проситиме про підтримку, вона має рахуватися з вимогами опозиції. Ми будемо наполягати на соціальних законопроектах. Якщо БЮТ піде на це, можливо, ми поважно будемо думати про те, щоб допомогти коаліції", - сказала Герман.

Водночас вона зазначила, що БЮТ поки не звертався до Партії регіонів з проханням розглянути ініціативу щодо проведення позачергового засідання.

"У нас лідер на місці. У нас ніхто не мав жодного сигналу від БЮТ", - сказала вона.

При цьому Герман висловила думку, що ініціатива БЮТ є "черговим піаром, щоб показати, що лише прем’єр у цій країні думає про людей".

Вона нагадала, що Партія регіонів наполягала на продовженні сесії на тиждень з тим, щоб ухвалити зміни до Держбюджету.

"Юлія Володимирівна не є кимось, на чиї ідеї мають відгукуватися всі громадяни", - сказала Герман.

Вона також висловила сумнів у тому, що у разі навіть проведення позачергового засідання, коаліція знайде 226 голосів для ухвалення змін до Держбюджету.

Водночас депутат від Компартії Олександр Голуб вважає малоймовірним скликання позачергового засідання парламенту, водночас не виключив, що Компартія візьме у ньому участь.

Він також сказав, що йому невідомо, щоб представники БЮТ зверталися до інших депутатів з проханням підтримати їхню ініціативу.

"Усе буде залежати від того, наскільки реальним буде Держбюджет. Наскільки там будуть враховані наші вимоги про соціальну підтримку населення, про соціальні пільги, підтримку агропромислового комплексу", - сказав Голуб.

"Якщо все це буде враховано, ми могли б розглянути можливість підтримки такого бюджету", - одав він.

Водночас депутат висловив сумнів, що за зміни до Держбюджету проголосує сама коаліція, а також Блок Литвина.

Як відомо, на минулому тижні "регіонали" наполягали на першочерговому розгляді низки соціальних законопроектів, зокрема, про прожитковий мінімум, про Трудовий кодекс, про соціальний діалог, про обов’язкове державне медичне соціальне страхування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування