В Огризка кажуть, що росіяни лізуть у внутрішні справи України

Вівторок, 29 липня 2008, 11:05

Міністерство закордонних справ занепокоєне намаганнями російські сторони давати оцінки українським внутрішньополітичним подіям.

Про це сказано у коментарі керівника прес-служби МЗС Василя Кирилича останніх заяв російського МЗС щодо України.

"Хвилює та обставина, що без зайвої дипломатичної делікатності російською стороною були дані оцінки подіям, що загальновизнано відносяться до питань внутрішньої політики", - заявляє Кирилич.

Реклама:

Зокрема, за його словами, МЗС розцінює реакцію російської сторони на заборону громадянину Росії Костянтину Затуліну відвідати Україну "як неадекватну".

"Ще більше несприйняття та занепокоєння викликає безпідставне звинувачення російської сторони у начебто "нешанобливому ставленні" до ієрархів РПЦ під час їх участі у святкуванні в Україні 1020-річчя хрещення Русі", - заявляє Кирилич.

"Викликає подив те, що у світській державі зовнішньополітичне відомство дає оцінки програмі участі представників РПЦ у згаданих заходах, яка заздалегідь була з ними погоджена", - додав він.

Речника МЗС наголошує, що Міністерство "рішуче відкидає оприлюднені російською стороною оцінки".

ВІДЕО ДНЯ

"Ми переконані, що згадані події на території України відбувалися у строгій відповідності до національного законодавства і відтак не повинні негативно позначитися на високому рівні українсько-російського співробітництва", - заявляє Кирилич.

Як відомо, на минулому тижні депутату Держдуми Костянтину Затуліну знову було заборонено в’їзд на територію України.

У відповідь на це посольство Росії в Україні направило в МЗС ноту, а також запросило українського посла Костянтина Грищенка для бесіди у посольство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News