Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка просять правозахисників заступитися за Жванію

Середа, 30 липня 2008, 19:50

"Народна самооборона” звертається до правозахисних організацій України звернути увагу на "кричущі факти" порушення прав в Україні депутата Давида Жванії.

Про це йдеться у заяві "Народної самооборони" у відповідь на звіт Української Гельсінської групи з прав людини щодо порушення прав громадян Росії, Узбекистану та Шрі-Ланки в Україні.

Як сказано у заяві, для "Народної самооборони" є незрозумілим, чому Українська Гельсінська група та інші правозахисні організації не звертають свою увагу, коли порушуються права громадян України.

При цьому у партії наголошують, що процеси, що тривають навколо позбавлення Жванії українського громадянства, містять "безпрецедентні факти, коли судочинство здійснюється за вказівкою секретаріату президента, а залякування суддів йде з боку Служби безпеки України".

За словами представників "Народної Самооборони", на прохання заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина Генпрокуратурою та Апеляційним судом Києва "відбувається затягування направлення матеріалів справи на повторний розгляд з надуманих і безпідставних причин".

"2 вересня 2008 року закінчується відведений ЦПК України термін для касаційного оскарження у Верховному Суді. Таким чином, секретаріат президента, Генпрокуратура та Апеляційний суд Києва намагається позбавити Жванію, передбачених ст. 55 Конституції конституційних прав", - вважають у партії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування