У Тимошенко сподіваються, що Ющенко пояснить випади своїх "техніків"

П'ятниця, 15 серпня 2008, 14:44

Віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря вважає ганебною заяву заступника глави секретаріату президента Андрія Кислинського про наявність домовленостей з Росією про підтримку Юлії Тимошенко на президентських виборах.

Про це Немиря заявив у п'ятницю на брифінгу, підкресливши, що ця заява більше потребує коментаря президента, аніж представників уряду, повідомляє УНІАН.

"Сама по собі ця заява ганебна, вона межує з викликом, але оскільки ми розуміємо, що ця заява була зроблена не компетентними людьми – органом, який не уповноважений робити такі заяви, ми, безумовно, не будемо реагувати. Уряду є чим займатися", - наголосив Немиря.

Він також висловив думку, що президент "мав би відреагувати на подібні заяви", які не вперше і, мабуть, не востаннє, лунають з вуст "технічних працівників його допоміжного органу".

"Відсутність реакції спонукає думати, що такі заяви або підтримуються, або заохочуються. Ми не думаємо, що це є так, але сподіваємося, що з боку президента буде відповідна реакція у випадку, якщо хвиля подібних заяв буде продовжуватись в ситуації, коли всі один одного закликають до єдності, до згуртованості і до скоординованих дій", - підкреслив Немиря.

Як відомо, у четвер Кислинський заявив, що відсутність єдиної позиції в Україні щодо ситуації у Грузії може означати існування певних домовленостей з Росією щодо підтримки лідера БЮТ Юлії Тимошенко на президентських виборах.

Зокрема, він повідомив, що у секретаріаті президента є інформація, що відбуваються певні домовленості у БЮТ та його лідера щодо підтримки на майбутніх президентських виборах.

Також, за словами Кислинського, існує домовленість, що окремі бізнес-кола, які є спонсорами цієї політичної сили, та "Газпром" досягли домовленості щодо реалізації спільних проектів по транспортуванню і реалізації газу в Україну і Європу.

Крім того, за словами Кислинського, у секретаріаті президента існує інформація про досягнуту домовленість щодо стримування процесу отримання Україною плану дій щодо членства в НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування