Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО: звинувачувати Ющенка в геноциді осетин – якось не по-дружньому

Четвер, 21 серпня 2008, 15:34

Перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш розцінює заяву керівництва Південної Осетії, яке поклало відповідальність за геноцид народу цієї країни на українського президента, як несумлінний крок щодо України.

Про це Гавриш заявив на брифінгу в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мені здається, що керівництво Південної Осетії перейшло межу політичної норми і міжнародного права... і зробило дуже несумлінний крок стосовно України", - сказав представник РНБО.

За його словами, подібні обвинувачення не мають під собою підстав. "Політика української влади ніколи не була спрямована проти інтересів Південної Осетії", - підкреслив Гавриш, додавши, що Україна є дружньою країною.

"Подібні заяви не зможуть зіпсувати двосторонні відносини", - разом з тим зауважив він.

Гавриш підкреслив, що Україна ніякого відношення не мала до збройного конфлікту, що відбувався в Південній Осетії.

Як відомо, президент Південної Осетії Едуард Кокойти поклав відповідальність за геноцид осетин не тільки на президента Грузії Михаїла Саакашвілі, але і на президента України Віктора Ющенка.

"Я вважаю, що поряд з паном Саакашвілі відповідальність за геноцид осетинського народу повинен нести і президент України Ющенко і всі ті, хто озброював Грузію. Вони всі винні в геноциді", - сказав він у середу журналістам у Владикавказі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування