Абхазія і Південна Осетія дякують Медведєву, а в Росії падають акції

Вівторок, 26 серпня 2008, 15:49

Президент Росії Дмитро Медведєв доручив МЗС РФ встановити дипломатичні відносини з Південною Осетією та Абхазією і підготувати проект договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу з цими республіками.

Про це йдеться в тексті указу президента, який поширила прес-служба Кремля, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міністерству оборони РФ указом Медведєва доручено "забезпечити до укладання договорів (з Абхазією і Південною Осетією) здійснення Збройними силами РФ на території Абхазії і Південної Осетії функції з підтримання миру".

У свою чергу президенти Абхазії і Південної Осетії Сергій Багапш і Едуард Кокойти висловили подяку Росії за визнання незалежності їхніх республік.

"Це історичний день для нашого народу. Я вдячний російському керівництву і російському народу за той великий крок, що був зроблений сьогодні з визнання незалежності Абхазії", - сказав телефоном президент Абхазії Багапш.

"Ми давно обрали свій шлях. Шлях незалежності. Ми завжди будемо з Росією", - додав він.

Глава Південної Осетії Едуард Кокойти, у свою чергу, сказав: "Це великий день в історії нашої країни і нашого народу. Росія врятувала нас від геноциду і дала можливість розвиватися і жити на своїй землі". "Ми на віки з Росією", - підкреслив він.

Крім того, Абхазія і Південна Осетія заявили про намір якомога швидше встановити з Росією дипломатичні відносини.

***

Після повідомлення про підписання президентом РФ указів про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії в Сухумі почалося свято.

У столиці Абхазії всюди чути постріли з різної зброї - пістолетів, автоматів. Крім того, усі проїжджаючі машини вітають сигналами дану подію.

Для жителів республіки виступ президента РФ був несподіваним. Люди стали обдзвонювати одне одного, дізнавшись про трансляцію заяви Медведєва. Відразу ж після виступу всі стали вітати один одного.

Телефонні лінії на даний момент в Абхазії перевантажені, тому що жителі дзвонять один одному зі словами привітання.

***

У той же час після визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії прискорилося падіння російського ринку акцій - індекс РТС скотився в район 1550 пунктів.

Станом на 14:06 індекс РТС склав 1551,34 пункти (-5,85%), індекс ММВБ - 1256,46 пункти (-4,86%), обвал цін ліквідних акцій сягнув 3-10%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News