Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ та ЄС стали на сторону Грузії

Вівторок, 26 серпня 2008, 16:50

Європейський Союз підтверджує свою позицію про підтримку Грузії і її територіальної цілісності.

Про це заявили в офісі верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єра Солани у вівторок в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми нагадуємо основну позицію Європейського Союзу про підтримку Грузії і її територіальної цілісності", - сказав співрозмовник.

1 вересня ситуація в Грузії буде розглянута на позачерговому саміті ЄС, що ініційований французьким президентом Ніколя Саркозі.

У свою чергу ОБСЄ засуджує визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії.

"Визнання незалежності Південної Осетії й Абхазії порушує фундаментальні принципи ОБСЄ", - йдеться в заяві глави ОБСЄ, глави МЗС Фінляндії Александра Стубба.

"Усі країни ОБСЄ, у тому числі і Росія, повинні поважати суверенітет і територіальну цілісність інших держав", - додав він.

Стубб наголосив, що Росія повинна дотримуватися принципів ОБСЄ і поважати територіальну цілісність і суверенітет Грузії.

"Росія повинна негайно вивести усі війська з Грузії і дотримуватися угоди про припинення вогню, включаючи положення, означені в листі президента Франції Ніколя Саркозі від 16 серпня", - зазначив глава ОБСЄ.

"Міжнародне співтовариство також не може прийняти означені в односторонньому порядку зони безпеки", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування