Розмови про консорціум запустили з "РосУкрЕнерго"?

Субота, 13 вересня 2008, 10:48

Голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина категорично спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що "Газпром" запропонував Україні повернутися до ідеї передачі української газотранспортної системи в управління міжнародному газотранспортному консорціуму.

Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи свою зустріч з главою "Газпрому" Олексієм Міллером і головою правління Deutsche Bank AG Йозефом Акерманном у четвер, 11 вересня, у Франкфурті-на-Майні.

"Ні про який консорціум на переговорах не йшлося. Під час зустрічі обговорювалося надання Deutsche Bank "Нафтогазу" кредиту для фінансування виробничих програм нашої компанії", — заявив Дубина.

Він відзначив, що протокол про кредит був підписаний ще в 2005 році, однак з обсягів 2 млрд. євро отримано було лише два транші по 300 млн., і лінію заморозили.
"Тепер ми перебуваємо на фінальному етапі пророблення поновлення кредиту", — підкреслив Дубина.

Також він повідомив, що присутність на зустрічі Міллера була викликана потребою підтвердити наміри "Газпрому" прокачати в 2009 році через Україну до Європи не менше 120 млрд. кубометрів газу.

Водночас джерело в "Нафтогазі" повідомило виданню, що всі розмови про створення міжнародного консорціуму для управління українською газотранспортною системою — це фантазії колишнього керівництва Мінпаливенерго, близького до "РосУкрЕнерго".

"Досягнута між Дубиною й Міллером домовленість щодо відсутності у схемі газопоставок на 2009 рік компанії "РосУкрЕнерго" змушує лобістів цієї компанії шукати собі нові портфелі й джерела прибутків. Звідси й розмови про ідею консорціуму, що нібито відроджується", — відзначило джерело.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування