Черномирдін думає, що Росія помстилася Україні братом Ющенка за Затуліна

Вівторок, 16 вересня 2008, 13:39

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін вважає можливу заборону на в'їзд на територію Росії низки українських політиків відповіддю українській стороні, яка раніше не пустила на свою територію окремих російських політиків.

Про це Черномирдін сказав на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання про те, чи дійсно Росія заборонила в'їзд у свою країну низці українських політиків, посол сказав:

"Я не можу сказати, хто там і що там (хто включений до списку персон нон-грата), але зараз треба вибирати, а вибір величезний, - кого не пускати".

Черномирдін підкреслив, що точної інформації про те, кому заборонений в'їзд, у нього нема, однак дипломат завірив, що відразу ж після того, як в Україну не пустили представників Росії, "Росія відповість тим самим".

"Не ми починаємо це (заборону на в'їзд політиків)... Як тільки з'явилася з боку України заборона російським депутатам Держдуми і громадянам в'їзд сюди, ми відразу сказали, що будемо вживати адекватних заходів", - сказав він, повідомляють Українські новини.

За словами Черномирдіна, на сьогодні Росія формує списки осіб, яким буде заборонений в'їзд на територію Росії.

Як відомо, раніше Інтерфакс із посиланням на власні джерела повідомив про заборону на в'їзд до Росії низці українських політиків і бізнесменів, серед яких – брат президента Петро Ющенко і лідер НУ-НС В'ячеслав Кириленко.

Водночас цю інформацію російська сторона поки так і не підтвердила.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування