Турчинов натякає, що "Інтер" живе за темниками Балоги

Понеділок, 22 вересня 2008, 18:36

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов заявляє, що у законі про держслужбу, ухваленому у першому читанні БЮТ і Партією регіонів, не йдеться про введення другої державної мови.

Про це Турчинов сказав, коментуючи звинувачення глави секретаріату президента Віктора Балоги на адресу БЮТ у зраді виборців, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Єдиною державною мовою в Україні є українська. Ця позиція Юлії Тимошенко та очолюваної нею політичної сили була, є, та залишиться незмінною, а всі інші твердження є політичною спекуляцією опонентів БЮТ", - заявив Турчинов.

Коментуючи зміст закону про держслужбу, він зазначив, що "будь-хто, хто хоча б вміє читати українською, побачить, що норми про державність чи офіційність російської мови в законі нема".

Водночас, наполягає Турчинов, оскільки проект містить норму щодо знання різних мов держслужбовцями, саме за наполяганням фракції БЮТ проект не було ухвалено в цілому, а направлено на друге читання, де це питання буде більш чітко узгоджене з Конституцією.

"В іншому ж випадку закон не буде проголосовано", - cказав перший перший віце-прем’єр.

Турчинов також звернув увагу "на прямі текстові та оціночні збіги" в трактуванні норм законопроекту про держслужбу в недільному випуску "Подробиць тижня" та в заяві Балоги, оприлюдненій в понеділок.

"Це дає підстави вважати, що на "Інтері" вкотре чи-то прислухалися до усних порад Балоги, чи-то вчиталися в темник", - заявив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...