Хмара у відповідь Лук'яненку поліз у розборки Ющенка і Тимошенко

Середа, 24 вересня 2008, 10:55

Колишній політв'язень Степан Хмара звинувачує українського дисидента Левка Лук'яненка у виконанні замовлення прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, коли той виступив із критикою на адресу президента Віктора Ющенка.

"Ваш випад проти президента не випадково збігся з масованою інформаційною й політичною атакою на президента з боку Тимошенко, за розробленим у Кремлі сценарієм спецоперації проти України", - пише Хмара у листі до Лук'яненка.

"Ви просто тупо виконали замовлення Тимошенко. Звичайно, ви їй потрібні, бо, прикриваючись вашим авторитетом, легше дурити патріотично налаштований електорат", - пояснює він.

Хмара каже, що розуміє: "Теперішній ваш ганебний вчинок має своє підґрунтя у вашій аморальності, політичному пігмействі і користолюбстві. Факти? Їх чимало. Для прикладу, наведу лише деякі".

"Я був шокований, коли ви в селі Семиполки на чернігівській трасі вбили своїм автомобілем жінку, яка переходила вулицю. Більше того, ви ще намагалися по–блюзнірськи обмовити покійну, що нібито вона була п'яна, хоч це була огидна брехня. Сталося це на початку 1992 року", - заявляє громадський діяч.

Хмара каже, що добре пам'ятає, як Лук'яненко "плазував перед президентом Кравчуком і руйнував Українську республіканську партію, аби заручитися його ласкою, бо дуже хотілося поїхати послом до Канади". "Крім посміховиська для України, посол більше нічого доброго у цій прекрасній країні не зробив", - зауважує він.

Хмара стверджує, що "за потурання небезпечним авантюрам Тимошенко щедро віддячувала" Лук'яненку. "Ви виклянчили депутатський мандат для доньки вашої дружини, Ю. В. не скупилася на щедрі подарунки, які ви з приємністю приймали, як, наприклад, подарований вам на день народження в 2007 році автомобіль джип марки "Лексус", - заявляє діяч.

"Ці (і не тільки) подачки ви відробляєте ганебними вчинками проти України в цей важкий і відповідальний для неї час. І не треба вдавати, що Лук'яненко не розуміє, що відбувається, які ставки і на кого поставлено у Кремлі", - додає Хмара.

Лист Хмари до Лук'яненко опубліковано в газеті "Україна молода", яка контролюється оточенням президента Віктора Ющенка.

Також у вівторок з'явилося звернення інтелігенції до народу, в якому "постійні ганебні нападки на Віктора Ющенка і намагання цілковито зруйнувати інститут президента" називають "підступною зрадою демократичних здобутків народу, реваншем антидержавних сил".

"Президент цінний для нас тим, що він патріот, українець, який на тлі постійних перешкод першим порушив болісні і важливі для самоусвідомлення нації проблеми", - йдеться у зверненні.

Підписанти, серед яких голова Фонду В'ячеслава Чорновіла Атена Пашко, голова товариства "Меморіал" ім. Василя Стуса Лесь Танюк і письменниця Михайлина Коцюбинська, закликають "усіх небайдужих до долі нашої держави стати на оборону демократії та підтримати обраного українським народом президента".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування