Недобитий НУ-НС вирішив розсипатися в пил. Тарасюка виженуть з РУХу?

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 11:23

Депутати групи Народного руху України, яка входить у НУ-НС, звинувачують лідера своєї політичної сили Бориса Тарасюка у бажанні приєднати РУХ до Блоку Юлії Тимошенко.

Про це на брифінгу у п’ятницю заявили "рухівці" Ярослав Кендзьор, Іван Стойко та Роман Ткач, коментуючи виступ Тарасюка з критикою на адресу президента Віктора Ющенка та його указу про дострокові вибори.

"Іде дуже примітивна спекуляція (позицією НРУ)", - сказав Кендзьор.

За його словами, РУХ дійсно підтримував відновлення демократичної коаліції, але виступав проти того, щоб спочатку "ставити підпис на голому аркуші, а потім формувати принципи коаліції".

Кендзьор також сказав, що позиція Тарасюка не відповідає позиції всієї партії і обумовлена його бажанням потрапити до списку БЮТ на позачергових парламентських виборах.

"Тарасюк вчора лукавив, відповідаючи на запитання, де комфортніше йому буде – у списку БЮТ, чи у президентській силі. Він сказав, що проблему вирішить з’їзд НРУ. Але Борис Іванович з весни проблему для себе вирішив. Він уже у БЮТі разом з кількома колегами", - сказав він.

"Залишилося тільки формально затвердити це рішення (про входження НРУ до БЮТ) на з’їзді... Зараз йде тиск батогом і пряником на крайові організації, щоб провести це рішення. Але ми будемо боротися на з’їзді, щоб переламати ситуацію і не допустити входження РУХу до БЮТ", - додав Кендзьор.

На його думку, Тарасюка і БЮТ "поєднав прагматичний інтерес".

"Йому потрібна гарантія отримання кількох мандатів і кількох міністерських посад. Для БЮТ є надзвичайно важливо отримати бренд легендарного РУХу для того, щоб облагородити свою космополітичну напівкримінальну наготу", - сказав Кендзьор.

У свою чергу Ткач заявив, що Народний Рух "буде з президентом", а у разі ухвалення рішення про входження його до БЮТ, вони призупинять своє членство у партії.

Водночас депутати не виключили, що на з’їзді НРУ буде поставлено питання про довіру голові партії і озвучив відповідні бажання деяких місцевих організацій РУХу.

Крім того, Кендзьор заявив, що два роки тому Тарасюк "ламав депутатів через коліно, щоб йти в широку коаліцію", а потім виключив кількох рухівців за їхнє бажання піти в БЮТ.

Як відомо, у четвер Тарасюк разом з членами "Народної Самооборони", Християнсько-демократичного союзу, Партії захисників вітчизни, Європейської партії заявили, що виступають проти проведення позачергових виборів і підтримують дії уряду.

***

Як повідомляє прес-служба президента, у п’ятницю Віктор Ющенко прийме Кендзьора, Стойка та Ткача, які попередньо попросили його про зустріч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування