Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шубу могли "прибрати", щоб він не став генпрокурором?

Четвер, 16 жовтня 2008, 10:59

Версія про те, що прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба загинув у середу, 15 жовтня, у результаті нещасного випадку, є попередньою.

Про це повідомило газеті "Комерсант-Україна" джерело в УМВС у Дніпропетровській області.

У середу, близько 10.00, Шуба в супроводі своїх друзів прибув на територію спортивно-розважального комплексу "Беркут", розташованого в житловому масиві "Фрунзенський" у Дніпропетровську.

Як розповіло газеті джерело в УМВС у Дніпропетровській області, Володимир Шуба "приїхав відпочити і постріляти по мішенях у тирі".

"Судячи зі свідчень людей, що знаходилися поруч із Володимиром Васильовичем, він був у чудовому настрої. Зробивши кілька відмінних пострілів зі свого нового карабіну "Сайга", він почав перезаряджати його. Раптово йому стало погано, і він випустив карабін із рук", - повідомив співрозмовник видання.

Карабін ударився прикладом об землю і вистрілив. Куля пройшла через ребро, пробила наскрізь серце і, вийшовши через плече, застрягла в стелі тиру. Шуба помер на місці.

За інформацією джерела, висновок про нещасний випадок усього лише попередній, і "усе ще може змінитися". "Може, наприклад, з'ясуватися, що його друзів узагалі не було в тирі в той час, коли він стріляв, або відкриються інші обставини. Тоді буде порушено кримінальну справу, і ми почнемо розслідування. А поки йде перевірка", - пояснило джерело в УМВС у Дніпропетровській області.

Поки триває опитування працівників спортивно-розважального комплексу.

За інформацією ж "Сегодня", Шуба в середу пристрілював подарований йому напередодні карабін марки М4А1 (за іншою версією це не був подарунок, а дуже близький друг показував Шубі свою зброю), і при цьому із Шубою було два співробітники прокуратури, особи яких виданню з'ясувати поки не вдалося.

Водночас, низка високопоставлених чинних і колишніх співробітників Генпрокуратури висловили газеті сумніви у випадковості загибелі Шуби.

На думку одного зі співрозмовників видання, його могли "прибрати" ті, хто не хотів його подальшого просування по службі, а саме – щоб він став Генпрокурором.

"Є інформація (зрозуміло, офіційно не підтверджена), що Володимира Васильовича посилено просували на цю посаду люди, наближені до нинішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - пише "Сегодня".
 
Перший заступник генпрокурора Сергій Винокуров сказав газеті, що будуть ретельно перевірені всі можливі версії. Однак сам він схильний вважати те, що сталося, нещасним випадком, який не має нічого спільного з умисним убивством.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...