Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Затуліна "облили" СБУ "фальсифікаціями" і "зведенням рахунків"

Понеділок, 20 жовтня 2008, 16:50

Директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов висловлює обурення в. о. голови СБУ Валентину Наливайченку в зв'язку зі звинуваченнями на адресу очолюваної ним організації, а також ініціативою спецслужби ліквідувати філію.

"Ваша заява викликає в мене і моїх колег, та й не тільки в нас, обурення. Як мінімум, якщо хочете, здивування", - говориться в його листі до Наливайченка, який цитує "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки ви висловили свої звинувачення привселюдно, дозвольте відповісти вам у такий же спосіб і поставити зустрічне запитання в цьому відкритому листі", - додається в документі.

Зокрема Корнілов просить в. о. голови СБУ назвати дату і назву тих конференцій, які організувала українська філія Інституту країн СНД, на яких хтось заперечував би факт голоду 30-х років.

"По-друге, який закон передбачає адміністративну чи яку б то не було іншу відповідальність за заперечення голодомору?", - зазначає Корнілов.

Крім того, він просить в. о. голови СБУ роз'яснити, що таке "антиукраїнська діяльність", і хто визначає, чи є та чи інша наукова або суспільна діяльність "антиукраїнською".

Корнілов також зазначає, що право кожної людини давати оціночне судження з приводу "антиукраїнської діяльності".

"Це ваше право. Приміром, я теж давно вважаю, що ось уже два роки під вашим керівництвом СБУ займається найсправжнісінькою антиукраїнською діяльністю, фальсифіковані, наприклад, на організованих вами виставках фотодокументи, що стосуються голоду 30-х років і діяльності УПА. Але ми не думали порушувати питання про необхідність запиту діяльності вашої організації як такої, що наносить шкоду українській державі й народу", - підкреслюється в листі.

Крім того, Корнілов констатує, що під керівництвом Наливайченка СБУ перетворилася на орган, "який не відповідає своїй назві, тому що замість роботи з забезпечення безпеки держави займається винятково зведенням рахунків із політичними супротивниками нинішнього президента України, опозиційно налаштованими політичними громадськими й науковими організаціями".

"Діяльність СБУ усе більше ганьбить саму державу в очах громадян, а Україні в цілому на міжнародній арені", - додав Корнілов.

Він також звертає увагу в. о. голови СБУ на те, що права й свободи громадян України гарантуються Конституцією, а особи, які зазіхають на них, підлягають відповідальності перед судом. "Дуже сподіваюся також, що ви знайдете час відповісти мені на питання, задані в цьому листі", - підсумував Корнілов.

Як відомо, в.о. голови СБУ направив у Міністерство юстиції матеріали для припинення діяльності української філії Інституту країн СНД, обґрунтовуючи це тим, що його співробітники виступили організаторами, у тому числі й конференції, яка заперечувала факт голодомору, що передбачає адміністративну відповідальність.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування