Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і секретаріат Ющенка почали війну за землю?

Вівторок, 11 листопада 2008, 09:39

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень і службової підробки главою Державного комітету з земельних ресурсів Володимиром Воєводіним.

Про це газеті "Дело" повідомив міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук. У Генпрокуратурі факт порушення справи підтвердили.

Джерела видання в парламентському комітеті з питань аграрної політики і земельних відносин стверджують, що конфлікт спровокований бажанням секретаріату президента обмежити вплив Блоку Тимошенко в земельній сфері.

Нібито Воєводін є людиною бютівця Богдана Губського, якого минулого тижня обвинуватили в земельних махінаціях.

Деталі скандального розгляду представники Генпрокуратури не оприлюднюють.

Сам Воєводін повідомив виданню, що зараз знаходиться на лікарняному. За його версією, проблеми в нього виникли відразу ж, після того як він почав наводити порядок з виділенням землі в столиці і Київській області.

"Усі мої проблеми почалися, після того як я зловив злодюгу", — пояснює він. "Злодюгою", за словами керівника Держкомзему, виявився глава Києво-Святошинського районного управління земельних ресурсів Вадим Литвин, що довгий час очолював обласний штаб "Нашої України".

Як повідомив Воєводін, у червні 2008 року Литвин безкоштовно виділив "Агрокомбінату "Хотівський" майже 78 гектарів державної землі в селі Лісники Києво-Святошинського району.

Мінімальна ринкова вартість цієї ділянки складає 1,3 мільярди гривень. Подальша перевірка Київської обласної прокуратури з доручення президента Ющенка установила, що під час проведення цієї угоди були порушені всі закони України, відомчі інструкції і розпорядження.

При цьому, за словами Воєводіна, Литвин видав "Хотівському" 26 державних актів на права власності, які оформили на підставних осіб.

Як відомо, минулого тижня депутат Київської облради Володимир Федосєєв звернувся до президента з листом, у якому стверджується, що бютівець Богдан Губський очолює організоване злочинне угруповання, що займається махінаціями в земельній сфері.

У відповідь депутат БЮТ Трегуб направив інший лист президентові про те, що земельними злочинами займається сам Федосєєв і Вадим Литвин. У свою чергу, Богдан Губський відмовляється коментувати обвинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування