Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко здивувався своєму "рупору" і допустив "ситуативну більшість"

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:41

У числі депутатів "НУ-НС", запрошених на зустріч із президентом у понеділок, не виявилося жодного представника депутатської групи "Народна самооборона", але були члени партій "Єдиний центр" і Народний рух України.

Як повідомили члени "НС" газеті "Комерсант-Україна", їх не запрошували в секретаріат президента.

"Очевидно, це такий "вагомий" внесок президента в єдність нашої фракції", - заявив заступник голови фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків (депутатська група "Народна самооборона").

Члени "НУ-НС", які отримали запрошення в СП, були налаштовані досить оптимістично. Павло Жебрівський зазначив: "Насправді президент ніколи не говорив, що він проти коаліції. Тому якщо зараз почнеться реальний діалог із БЮТ про те, що необхідно приймати в парламенті, то відновлення коаліції буде реальним".

Однак щодо участі в можливій коаліції блоку Литвина і його "кадрових пропозицій" ситуація не прояснилася.

Депутат Роман Зварич зізнався газеті: "Якщо чесно, час від часу ми ведемо переговори. Але як тільки даємо зрозуміти, що не зацікавлені віддавати їм посаду спікера, вони виходять із переговорів. Так що робіть висновки самі".

Представники блоку Литвина відмовилися говорити про кадрові претензії фракції. "У нас сьогодні було засідання фракції, але цю тему ми не обговорювали", - заявив виданню Валерій Баранов.

Переговори президента з членами фракції "НУ-НС" тривали понад три години. Виходячи з СП, депутати зізнавалися, що зустріч виявилася "робочою" – очікуваних доручень зі створення коаліції від президента не пролунало.

Більше того, як зазначає видання, Ющенко несподівано повідомив соратникам, що його позиція може відрізнятися від позиції, висловлюваної в офіційних заявах заступником глави секретаріату президента Андрієм Кислинським. У понеділок уранці Кислинський заявив, що ключова задача для президента зараз – вирішення економічної кризи, а вибори відбудуться, коли ситуація стабілізується.

"Схоже, що заява Кислинського здивувала навіть самого президента", - зазначила депутат "НУ-НС" Ксенія Ляпіна.

"Зі слів президента я зрозумів, що пан Кислинський висловився дещо відважно і відчайдушно", - підтримав її Зварич. - Глава держави говорив не так різко, але ми все ж таки зрозуміли, що вибори дійсно відходять на задній план, головним стає питання подолання кризи. Але я підкреслюю, це не означає, що до закінчення кризи виборів не буде. Можливо, через місяць-два...".

У той же час, за словами Зварича, Ющенко вперше допустив, що і без коаліції робота парламенту може бути ефективною. "Можна працювати і без коаліції, набираючи 226 голосів під законопроектами, необхідними країні. Фактично, йдеться про ситуаційну більшість", - пояснив Зварич по закінченню зустрічі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування