НАТО вже і не планує ПДЧ для України?

Середа, 12 листопада 2008, 07:11

В Україну прибуває військова делегація НАТО на чолі з керівником штабу стратегічного командування операціями альянсу генералом Карлом-Хайнцем Латером.

Делегація має ознайомитися з тим, як виконується план співпраці України з НАТО, а також поступ у реформах, що планувалися для приєднання України до ПДЧ.

Раніше високопосадовці НАТО вже говорили про те, що питання надання Україні ПДЧ на самміті НАТО в грудні очевидно розглядатися не буде. Однак, наголошували, що в разі бажання Києва, це питання можна буде порушувати на самміті в квітні, передає "Бі-Бі-Сі".

Як відомо, днями німецький канцлер Ангела Меркель на конференції з європейської безпеки у Берліні закликала розробити нову стратегічну концепцію НАТО, яка б прийшла на зміну нинішній, ухваленій 10 років тому.

Вона також закликала альянс до тіснішої співпраці з Росією і вкотре зазначила, що Україна та Грузія не готові до членства у НАТО.

Між тим, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко в інтерв’ю швейцарській газеті "Трибюн де Женев" заявила, що нині Києву необхідно на противагу вступу до НАТО більше орієнтуватися на вступ до ЄС та інтеграцію у європейську систему безпеки.

Вона також висловила сумнів в тому, що в грудні Україна приєднається до Плану дій щодо членства в НАТО: "Тільки 20-25% українців підтримують ідею вступу до НАТО. Це менше, ніж 5 років тому. І керівництво НАТО дало нам зрозуміти, що, з огляду на обставини, у нас немає шансів отримати в грудні ПДЧ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування