Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" звинувачують Ющенка в зриві фільму про війну в Грузії

Середа, 12 листопада 2008, 17:07

Партія регіонів має намір ініціювати звіт у парламенті в. о. голови СБУ з приводу перешкод демонстрації російського фільму про конфлікт з Грузією.

Про це заявив голова комісії парламенту з питань постачання зброї в Грузію, депутат Партії регіонів Валерій Коновалюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що ми завтра на пленарному засіданні будемо вимагати негайного звіту в. о. голови СБУ, який практично поза законом створив ситуацію, коли СБУ обслуговує окремих осіб із секретаріату президента", - заявив депутат.

За його словами, фільм "Війна 08.08.08. мистецтво зради" буде продемонстровано у стінах парламенту 14 листопада. "Сподіваємося, що там нам ніхто не зможе перешкодити цьому", - сказав він.

Крім того, Коновалюк звинуватив президента Віктора Ющенка в зриві показу фільму, запланованого в готелі "Hyatt", про що повідомляє прес-служба депутата.

Депутат стверджує, що "як тільки оточенню Ющенка стало відомо, що в готелі "Hyatt" готується показ документального фільму, відразу надійшов сигнал про недопущення проведення даного заходу".

За словами Коновалюка, "така ж ситуація була і з Українським домом, і з Палацом Україна".

"Секретаріат президента намагається приховати правду про роль України в серпневому грузино-південно-осетинському конфлікті", - заявляє депутат.

"Оточення президента намагається перешкодити оприлюдненню тієї інформації, яку ми отримали в Південній Осетії", - додав він.

Як відомо, у середу СБУ заявила, що в основу фільму, анонсованого до показу Коновалюком, "покладені неправдиві твердження від російського інтернет-видання Росія.ру".

За інформацією СБУ, "неправдиві твердження про нібито участь громадян України в російсько-грузинському конфлікті сфабриковані правоохоронними органами і спецслужбами РФ, і вже давно спростовані міжнародними експертами і міжнародними організаціями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування