МЗС передав Росії протест за "антиукраїнську фальшивку" спецслужб РФ

Четвер, 13 листопада 2008, 10:57

Міністерство закордонних справ України викликало радника-посланника посольства Росії в Україні Всеволода Лоскутова та висловило йому протест у зв'язку з тим, що посольство виступило співорганізатором демонстрації фільму про військовий конфлікт у Грузії.

Про це йдеться у заяві МЗС на сайті відомства, в якій демонстрація фільму "Искусство предательства" називається "відверто провокаційною антиукраїнською акцією".

"У відеоматеріалі, сфабрикованому російськими спецслужбами, все поставлено з ніг на голову", - заявляє МЗС.

"Глядачеві, з-поміж іншого, нав'язується цинічне твердження про нібито участь громадян України у російсько-грузинському конфлікті, "незаконне постачання" Україною зброї до Грузії тощо", - пояснює відомство.

Міністерство "обурене діями посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна та співробітників посольства, які мали намір взяти участь у цій ганебній акції та намагалися чинити тиск на адміністрацію готелю "Hyatt", що заборонила демонстрацію цієї фальшивки".

Представнику посольства РФ заявлено, що "такі кроки російської сторони є неприйнятними і несумісними зі статусом дипломатичного представництва та загальновизнаними нормами міжнародного права".

Як відомо, у середу СБУ з метою попередження скоєння злочину членом Партії регіонів Валерієм Коновалюком на шкоду нацбезпеці України офіційно застерегла його від анонсованого показу фільму про конфлікт на території Грузії.

Натомість Коновалюк, що є головою тимчасової парламентської слідчої комісії з питань постачання української зброї до Грузії, звинуватив президента Віктора Ющенка в зриві показу фільму, запланованого в готелі "Hyatt".

Також він заявив, що Партія регіонів має намір ініціювати звіт у парламенті в. о. голови СБУ Валентина Наливайченка з приводу перешкод демонстрації російського фільму.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...