У Росії назвали обстріл кортежу президентів провокацією

Понеділок, 24 листопада 2008, 07:15

Голова МЗС РФ Сергій Лавров назвав провокацією заяви Тбілісі про причетність російської сторони до обстрілу кортежів президентів Грузії та Польщі в Ахалгорському районі на кордоні з Південною Осетією.

"Це провокація, найсправжніша. Не вперше вже подібні речі трапляються: самі усе організують, а потім звинувачують російську чи осетинську сторони", - заявив Лавров журналістам у Лімі в понеділок, повідомляє "Інтерфакс".

Лавров, відповідаючи на одне з запитань, сказав, що якщо президент Грузії Михаїл Саакашвілі збирається серйозно вести переговори в Женеві про безпеку, "то він повинен припинити свої провокації".

Він уточнив далі, що Москва вважає провокацією той факт, що президент запрошує в Тбілісі президента іншої країни, а потім везе його в іншу державу. "Хіба це не провокація?" - сказав Лавров.

Він нагадав, що Саакашвілі також перед обличчям журналістів свого часу у бронежилетах ховався від неіснуючих російських обстрілів.

"Уся ця провокаційна поведінка продовжується й далі", - підкреслив голова МЗС РФ.

Провокацією назвав заяви про обстріл з боку Південної Осетії кортежу президентів Грузії і Польщі Михайла Саакашвілі і Леха Качинського і представник Міноборони РФ, повідомляє УНІАН із посиланням на РІА "Новости".

За словами представника російського військового відомства, "всі заяви на цю тему – не більш, ніж провокація".

"Російські військовослужбовці, що знаходяться на території військової бази в Південній Осетії, а також на блокпостах в цій республіці, ніякого вогню, тим більше у бік грузинської території, не відкривали", - сказав представник Міноборони РФ.

Раніше в комітеті інформації і друку Південної Осетії також заявили, що ніякого обстрілу кортежу президентів Грузії і Польщі з боку республіки не було.

У міністерстві оборони Південної Осетії заявили, що в неділю з боку підрозділів збройних сил республіки вогонь у бік грузинського кордону не відкривався.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування