Медведько скаржиться, що депутати не ходять на допити

Вівторок, 25 листопада 2008, 10:23

Генпрокуратура порушила кримінальну справу у зв'язку зі зверненням депутата Київської облради Володимира Федосєєва про погрози на його адресу після заяв про діяльність злочинного угруповання під керівництвом депутата від БЮТ Богдана Губського.

Про це в інтерв'ю "Делу" заявив генпрокурор Олександр Медведько.

"Є його (Федосєєва) звернення до прокуратури про те, що йому погрожують невідомі. Генпрокуратурою порушено кримінальну справу. Якщо встановимо факт причетності до цього народних депутатів, будемо порушувати питання про притягнення їх до відповідальності", - сказав він.

"До речі, що стосується порушень земельного законодавства, порушено низку кримінальних справ не тільки за зверненням Федосєєва, але й за заявами нардепа Лесі Оробець", - додав Медведько.

На запитання, як просувається перевірка фактів, наведених в.о. голови СБУ Валентином Наливайченком про корупційні дії деяких депутатів, генпрокурор відповів:

"Іде перевірка. Виникають складності з опитуванням депутатів - вони не реагують на запрошення до Генпрокуратури. Тому перевірка не завершена".

Говорячи про справу НУ-НСівця Геннадія Москаля, Медведько сказав, що Генпрокуратура скасувала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи щодо нього і матеріали спрямовані на додаткову перевірку.

"Але це не говорить про те, що Москаль причетний до корупції. Можу ще раз повторити, що на даний момент немає встановлених законним шляхом фактів причетності нардепів до корупції, контрабанди і так далі", - сказав він.

Коментуючи кримінальні справи, пов'язані з корупцією в земельній сфері, Медведько сказав, що поки відносно депутатів кримінальні справи не порушувалися.

"Притягнуто до відповідальності колишнього в.о. начальника Обухівського райвідділу земельних ресурсів. Він був доставлений до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Але у зв'язку з погіршенням здоров'я підозрюваного суд нам відмовив, і його відвезла швидка допомога. Де він перебуває зараз, невідомо. Тому 17 жовтня його оголосили в розшук", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...