У міліції сумніваються у випадковості смерті Шуби?

Четвер, 27 листопада 2008, 12:39

У міліцейських колах неофіційно заперечують версію про загибель прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби через необережне поводження зі зброєю.

Високопоставлений міліцейський офіцер, який просив не згадувати його прізвище, назвав "Сегодня" сім аргументів проти такої офіційної версії.

"Перший контраргумент – карабін усе ж таки підмінили. Шуба стріляв не з Зауера. На місце події першими приїхали оперативники, і від них "утекла" інформація, що в нього був М4А1. Він коштує $300 тисяч. Такими карабінами оснащують "морських котиків" США", - заявив він.

Другий аргумент джерела, це те, що "Шуба збирався через пару днів відправитися на сафарі в Африку", а туди наші мисливці "не їздять зі своїми карабінами, вони вже там оплачують як ліцензії на відстріл, так і прокат стволів", тому, мовляв, "розмови про пристрілювання в тирі – для дилетантів".

"Третє. За моїми даними, з дня на день проти Шуби мали порушити кримінальну справу, і в Генпрокуратурі про це знали. З іншого боку, знали в ГПУ і про те, що Шубу приберуть. Не в сенсі – фізично усунуть, а – призначать замість (генпрокурора) Медведька, і це висування лобіювала (прем’єр) Тимошенко", - заявив міліцейський офіцер, зазначивши, що "генпрокурор, між іншим, не знайшов часу приїхати на похорон свого підлеглого".

Джерело також зазначає, що карабін Шуба не купував, "йому його подарували".

"Зауер – радше, спортивна рушниця, ніж мисливська. Тому на ньому і шнеллер ставлять. І не такі німці, вибачите, дурні, щоб не забезпечити безпеку стрільби. Стволи виготовляються з гарантією від будь-яких випадків. Там вони в принципі виключені. Це не СКС, не "Сайга". Це – зброя кіллера, снайпера або спортсмена", - сказав він.

У якості ще одного аргументу, джерело зазначило, що у Шуби "була маса недоброзичливців".

"Без його відома ніхто кроку зробити не міг, чого б це не стосувалося. Він вважався і був справжнім господарем області. До багатьох ставився несправедливо, незаслужено карав, без достатніх підстав порушував кримінальні справи. Умів, що називається, у порошок стерти людину", - заявив співрозмовник газети, додавши, що не став би виключати того, що загибель Шуби "стала не випадковою".

"Яких би висновків не дійшли експерти, справу закриють у зв'язку зі смертю потерпілого чи за відсутністю події злочину. І спишуть в архів, як списали справи Кірпи, Кравченка, Кушнарьова, навіть Курочкіна", - вважає він, додаючи, що, маючи в минулому стосунок до спецпідрозділів, побоюється, "що цих людей [...] вправно усунули колишні чи нинішні співробітники спецслужб, не обов'язково українських".

"Існували колись у них так називані секретні відділи "Л" (від слова "ліквідація"). Зараз їх нібито немає. Але "ліквідаторів" тільки вивели за штат, щоб не мозолили очі. У кожного генерала на зв'язку є такі хлопці. Вони усе зроблять – комар носа не підточить", - стверджує він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування