Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" клянеться, що з українською трубою все в порядку

Середа, 10 грудня 2008, 16:49

Українська газотранспортна система здатна забезпечити безперебійний та безаварійний транзит російського газу до європейських споживачів, згідно з умовами довгострокових контрактів.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба "Нафтогазу", у відповідь на слова представника "Газпрому" Сергія Купріянова про те, що через стан українського газопроводу він може працювати з перебоями.

"Нафтогаз" щорічно на об’єктах газотранспортної системи здійснює діагностику трубопроводів та газоперекачувальних агрегатів", - йдеться в коментарі.

"Динаміка останніх років показує, що в рамках комплексних корозійних досліджень щорічно перевіряється близько 7 тис. км. Ще близько 2 тис. км газопроводів проходить внутрішньотрубну діагностику. Водночас здійснюються усі необхідні ремонтні роботи. Належний технічний стан вітчизняної ГТС підтверджується безперебійною та надійною роботою протягом усього року", - наголошує "Нафтогаз".

Також в повідомленні зазначається, що на всіх об’єктах газотранспортної системи проводиться реконструкція технічного обладнання для його приведення до європейських стандартів.

"Капітальні вкладення щороку складають 1,2-1,3 млрд. грн.", - наголошується в повідомленні

"Нафтогаз" та "Газпром" проводять аналогічні регламентні роботи щодо ремонту та підтримання в належному стані магістральних газопроводів. Водночас, слід зазначити, що Україна жодного разу не зірвала виконання контрактів із постачання газу європейським споживачам", - зазначається в коментарі.

Раніше Газпром" попередив ЄС, що український газопровід, через який проходить більша частина газу в Європу, може взимку працювати з перебоями через недбалість України.

Також керівник Газпрому Олександр Медведєв в інтерв’ю "Financial Times" заявив, що переговори з Україною щодо погашення боргів та майбутніх цін на газ все ще далекі від досягнення угоди.

В свою чергу Єврокомісія заявила, що газові суперечки між Росією та Україною не сприяють репутації обох країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування