У Литвина попереджають, що Ющенку мало не покажеться

П'ятниця, 12 грудня 2008, 13:15

Депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський здивований тим, що президент Віктор Ющенко виступає проти входження фракції НУНС до коаліції "трьох".

Про це він заявив в п’ятницю в інтерв`ю журналістам, коментуючи відповідну заяву депутата від НУНС Романа Зварича, повідомляє УНІАН.

Зарубінський нагадав, що президент завжди критикував можливість створення коаліції між БЮТ та Партією регіонів і вважав, що це буде недемократична коаліція.

При цьому, нагадав депутат, глава держави завжди був прихильником створення коаліції саме у складі БЮТ, НУНС та блоку Литвина.

"Що змінилося, не знаю. Мені важко коментувати президента", - сказав він.

Водночас Зарубінський зауважив, що парламент сьогодні працює, і це найголовніше.

"Коли коаліція не може бути утворена реально, тоді є якісь підстави, можливо, на дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Коли не дають можливості створити коаліцію і після цього розпускають парламент, то народ може дати таку оцінку, що мало не покажеться", - сказав він.

Як повідомлялося, в п’ятницю заступник лідера фракції НУНС Зварич заявив, що президент проти входження фракції НУНС в коаліцію з фракціями БЮТ та Блоку Литвина.

Він зауважив, що остаточне рішення фракції НУНС з цього питання буде ухвалюватися сьогодні на засіданні о 14.00.

У вівторок ВР обрала спікером Володимира Литвина. Раніше Ющенко наполягав на кандидатурі Івана Плюща на цю посаду.

Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина.

Від НУНС угоду підписав заступник лідера фракції Борис Тарасюк. Пізніше в НУНС заявили, що не підписували угоду про створення коаліції, а Тарасюк зробив це без узгодження з фракцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування