Друга Жванії підозрюють у підкиданні Ющенку діоксину?

Понеділок, 15 грудня 2008, 11:20

У Генпрокуратурі підтвердили, що в Томаза Цинцабадзе, друга Давида Жванії й одного зі свідків у справі про отруєння Віктора Ющенка, вилучили паспорт громадянина України.

"Так, це було, і процесуально жодних порушень при цьому не сталося", - підтвердило цю інформацію джерело в ГПУ газеті "Сегодня".

Як відомо, 5 вересня 2004 року Цинцабадзе був присутній на дачі першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка, яка стала, на думку Ющенка і слідства, місцем отруєння діоксином тодішнього кандидата в президенти.

У той вечір Цинцабадзе був за кермом автомобіля, у якому їхав Ющенко, виступав посередником між Жванією й Сацюком щодо місця майбутньої вечері і під час трапези перебував неподалік.

Як зазначає видання, місяць тому, коли в справі про отруєння Ющенка в ГПУ був викликаний як свідок відомий футболіст Андрій Гусин (Цинцабадзе – близький друг, хрещений його дитини), виникла версія про те, що слідство "пристібає" Цинцабадзе до конкретного епізоду під час вечері 5 вересня.

"Нібито один із кухарів, яких привів у дім до Сацюка його соратник Тарас Залеський, також підозрюваний в отруєнні, кудись ненадовго відлучався, і посуд, де готувався плов, залишався без догляду, що й дозволило підкинути туди діоксин. А зловмисником міг бути Цинцабадзе – людина Жванії, був один, відпочивав у машині...", - говориться в статті.

Розслідування кримінальної справи за фактом отруєння Ющенка триває уже 5-ий рік.

Спеціальна слідчо-оперативна група кілька разів змінювалася. Торік її очолила старший слідчий з особливо важливих справ ГПУ Галина Климович. Півмісяці тому указом президента її було удостоєно чину державного радника юстиції 2 класу, що відповідає званню генерал-майора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News