Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Литвина йому не повірив, бо дитя двічі не народжується

Вівторок, 16 грудня 2008, 20:32

Коаліції в парламенті юридично не існує, але є політична більшість, сформована за участю трьох фракцій - БЮТ, НУНС і Блоку Литвина - за допомогою фракції Компартії.

Про це в ефірі телеканалу УТ-1 заявив перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Лавринович.

"Юридично ця коаліція не існує. Тому що є частина шоста статті 83 Конституції, що говорить про те, що коаліція депутатських фракцій створюється депутатськими фракціями на основі погоджених позицій", - сказав він.

"До складу цієї коаліції має входити більша половина депутатів Верховної Ради", - додав регіонал.

За його словами, політичні сили, що заявили про створення коаліції, представляють на даний момент 213 депутатів (насправді 212, оскільки один член фракції БЮТ не входив ні в попередню, ні в нинішню коаліцію - УП). "Є 213, немає 226. Є бажання, немає результату", - додав Лавринович.

При цьому, говорячи про підтримку фракцією КПУ такої політичної більшості, він зазначив, що комуністи також мають взяти на себе відповідальність за дії цієї коаліції й уряду.

Коментуючи оголошення спікером Володимиром Литвином про підписання угоди про створення коаліції у вівторок, Лавринович висловив подив.

"Те, що він оголосив, свідчить про те, що тиждень тому у Верховній Раді був здійснений у певній мірі обман", - сказав перший віце-спікер, нагадавши, що в минулий вівторок спікер також оголосив про створення коаліції.

"Не може дитя народжуватися кілька разів", - додав Лавринович.

9 грудня ВР обрала спікером Володимира Литвина. Раніше Ющенко наполягав на кандидатурі Івана Плюща на цю посаду.

Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина. Від НУНС угоду підписав заступник лідера фракції Борис Тарасюк. Пізніше в НУНС заявили, що не підписували угоду про створення коаліції, а Тарасюк зробив це без узгодження з фракцією.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування