Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко прописала в протоколі, що Україна не крала газу

Неділя, 11 січня 2009, 01:38

Україна виконала всі умови, щоб Росія почала постачання газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Мірек Тополанек на спільній прес-конференції з Юлією Тимошенко після підписання моніторингового протоколу.

"За останні два дні вдалося розблоковувати ситуацію і зараз нічого не перешкоджає відновленню транзиту газу через Україну до країн ЄС. Україна виконала всі умови, щоб Росія відновила постачання газу", - сказав Тополанек, повідомляє УНІАН.

В той же час прем`єр-міністр Чехії зазначив, що наразі даний протокол має підписати голова Єврокомісії, яка є третьою стороною в українсько-російському газовому конфлікті.

У свою чергу, Тимошенко назвала п`ять конкретних положень протоколу, які, на її думку, є найважливішими для України.

Зокрема, за словами глави уряду, в документі наголошується, що Україна була і залишається надійним транзитером і не припиняла транзиту газу до Європи.

Крім того, повідомила Тимошенко, в протоколі наголошується, що Україна не робила з 1 січня несанкціонований відбір газу.

Також, за словами українського прем’єра зазначається, що в протоколі акцентується увага на тому, що саме Україна ініціювала запрошення європейських експертів.

"У ще одному пункті наголошується, що Україна була і залишається конструктивною стороною в переговорах з Росією з підписання угоди про постачання і транзит газу на 2009 рік, а якщо буде бажання, то і стратегічної угоди, заснованої на положеннях Меморандуму, підписаного прем`єр-міністрами України та Росії в січні 2008 року", - сказала Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування