Ющенко – українцям про шантаж Москви: "Це шантаж кожного з вас"

Вівторок, 13 січня 2009, 16:24

Президент Віктор Ющенко називає питання відставки уряду виключною компетенцією Верховної Ради.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, коментуючи вимогу лідера Партії регіонів Віктора Януковича про відставку Кабміну.

"В частині питання відставки уряду – це є виключно компетенція парламенту", - сказав Ющенко.

"Те, що уряд не зробив (для вирішення газового питання), треба чесно і відверто сказати, що він не зробив. Але перед цим треба добре розуміти, що він не хотів зробити, а що він не міг зробити", - додав він.

При цьому, коментуючи розгляд у Верховній Раді у вівторок газового питання, президент висловив жаль, що "у такому питання, як енергетична безпека парламент розділяться на більш дрібні інтереси".

"Переконаний, що найбільший внесок український парламент у врегулювання української газової кризи міг би внести своєю єдиною консолідованою позицією. Було б дуже добре, якби в частині національних інтересів, парламент навчився би говорити одним голосом", - сказав Ющенко.

"Замість того, щоб давати професійні відповіді на те, як виходити з цієї нештатної ситуації, в парламенті формується політична взаємна ревізія для того, щоб отримати політичні дивіденди на цій проблемі", - додав він.

При цьому Ющенко зазначив, що українська нація так само повинна бути консолідованою у цьому питанні.

"Українська нація, кожна людина, яка проживає в Україні, повинна зрозуміти: те, що відбувається з 1 січня по сьогоднішній день, це не шантаж державі. Це шантаж кожному з вас. Це одна з форм підвищення ризиків вашого існування, стабільності. Це повинно об’єднувати нас, робити нас більш мужніми, послідовними і чіткими", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування