Фірташ розповів, як дотував Україну і що він - не посередник

Четвер, 15 січня 2009, 22:47

Співвласник компанії РосУкрЕнерго Дмитро Фірташ заявляє, що його компанія не є тим посередником, який, за словами російського прем'єра Путіна, пропонував свої послуги, коли переговори Нафтогаза і Газпрому про ціну в 250 доларів провалилися.

"Коли Путін говорив про те, що з'явився посередник... це не стосується нас", - сказав Фірташ в інтерв'ю Эхо Москвы.

"РосУкрЕнерго не є посередником. Коли Путін говорив про посередника, він мав щось інше", - повторив він.

Він також заявив, що Нафтогаз дотепер має борг перед РосУкрЕнерго в розмірі 650 млн. доларів.

"На початку жовтня у Нафтогаза перед нами був борг 2,6 млрд. доларів. Це величезна, нереальна цифра. На сьогоднішній день ми вважаємо, що борг НАКу перед нами залишився ще порядку 650 млн. доларів", - сказав Фірташ.

У той же час він підкреслив, що за 2008 рік немає жодного українського підприємства, яке б не розплатилося за газ.

"Облгази цей газ оплатили НАКу і розрахувалися до копійки", - заявив він і нагадав слова російського прем'єра Путіна про те, що на кордоні України газ продавався по 179,5, а українському споживачеві – за більшою ціною.

"Ми до цього не маємо відношення, ми не продаємо газ в Україні, не про нас мова йде. НАК зібрав гроші, поставив гарну маржу, щоб наповнити бюджет. Тому що наш уряд займається популізмом, і тому йому потрібні гроші на ощадкнижки, наприклад... я так думаю, тому що я не знаю, куди вони (гроші) йдуть", - сказав він.

Фірташ також заявив, що РосУкрЕнерго дотувало Україну. "Україна для нас – дотація. У 2005-2007 ми дотували майже 5 млрд. доларів в український бюджет", - сказав він.

Говорячи про негативне ставлення прем'єра Юлії Тимошенко до РУЕ, Фірташ сказав:

"Я б на місці Юлії Володимирівни спочатку б зробив би щось інше, щоб воно працювало, давало результат, а після цього валив старе. У гарного хазяїна, коли є старий будинок, він спочатку будує новий, переселяється, а потім валить старий. Тимошенко намагається зруйнувати старе, при цьому не створивши нового", - сказав Фірташ.

"Тимошенко заробляла гроші на Україні, в Україні і за рахунок України. І борги списувала за рахунок України, свої особисті. У мене це не працює. Я працюю поза Україною, не на Україні і не за рахунок України. Я працював за рахунок експорту, за рахунок середньої Азії. Я заробляв там гроші і дотував Україну. От різниця між мною і Тимошенко", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування