Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знає, що часу на імпічмент Ющенка немає, але не хоче бути крайнім

Понеділок, 19 січня 2009, 11:59

Спікер Володимир Литвин прогнозує подолання вето президента на закон про тимчасові слідчі комісії у разі його застосування.

Про це він сказав на прес-конференції у понеділок, коментуючи ухвалення закону про ТСК, що відкриває шлях до імпічменту президента.

"Зрозуміло, слід очікувати вето на цей закон. Але мені не дуже хотілося б, щоб я в цьому плані виявився крайнім. Щоб не був поставлений перед фактом необхідності підписання цього закону. Бо судячи з тої кількості депутатів, які проголосували за ухвалення закону, потенціал для подолання вето є надзвичайно великим", - сказав Литвин.

Він також сказав, що звернувся до президента з пропозицією "не започатковувати практику підписання законів головою Верховної Ради".

Водночас Литвин оцінив роль цього закону як інструменту "зведення рахунків" між політичними силами.

"Я звертався до своїх колег і просив уважно прочитати цей закон. Щоб не було спокуси після зміни влади відправити цей закон, щоб убезпечити себе. Бо закон про комісії – це інструмент опозиції контролювати владу. Але у нас цей інструмент буде перетворений на засіб боротьби і зведення рахунків між політиками і кланами", - сказав він.

Литвин також вважає, що "навіть якщо дотримуватись правових засад, включаючи закон про ТСК, часу організувати процес імпічменту практично немає".

Говорячи про вимогу Партії регіонів відправити у відставку уряд, спікер також назвав цю позицію неконструктивною.

"Постановці цього питання має передувати відповідь на ключове – що далі. Я пропонував фракції Партії регіонів почати з головного – сформувати коаліцію. Якщо будуть підстави говорити, що вони можуть сформувати коаліцію, тоді вирішити питання по уряду і всі інші", - сказав він.

"Бо якщо вносити питання і розраховувати на позитивне рішення щодо недовіри уряду, виникає проблема – що далі. А далі, цілком очевидно, що процеси будуть розвиватися від поганого до ще гіршого. Я категорично проти того, щоб була втрачена остаточна керованість. Погана, але наявна керованість країною", - додав Литвин.

Як відомо, Партія регіонів наполягає на відставці уряду і імпічменті президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування