Тимошенко все ж допускає дострокову зміну Ющенка, а себе вважає "фільтром"

Неділя, 25 січня 2009, 05:19

Прем’єр Юлія Тимошенко все ж таки не виключає дострокових виборів президента, попри те, що не бачить сенсу в ініціюванні імпічменту чинному главі держави Віктору Ющенку.

"Я нічого не виключаю", - сказала вона в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому 24 січня, відповідаючи на запитання, чи може це, на її думку, статися раніше, ніж за 9 місяців.

"Тому що є речі, якими не можна гратися. Наприклад, фінансовою стабільністю країни. Лінія, обрана Національним банком, – пряма відповідальність президента. Ми завершимо уважне вивчення ситуації і діятимемо так, як того вимагають інтереси країни", - пояснила Тимошенко.

При цьому вона висловила думку, що "в нас є всі шанси викараскатися" з кризової ситуації. "Потрібно, щоб вибори відбулися якнайшвидше", - додала прем’єр.

Водночас Тимошенко вважає, що немає сенсу домовлятися з ким би то не було про імпічмент чинному президенту Ющенку, бо до наступних президентських виборів залишилося лише 9 місяців і можна "потерпіти".

Разом із тим, прем’єр підтвердила, що в Кабінеті міністрів буде ротація. "Серйозні кадрові зміни в уряді будуть обов’язково, і я гадаю, що на самому початку наступної сесії парламенту ми їх проведемо через зал", - сказала вона.

Водночас, Тимошенко не захотіла уточнити, які саме зміни плануються: "Сьогодні консультації тривають, і знайдено ще не всі рішення кадрових питань".

"Мені б хотілося, щоб Кабінет міністрів став значно сильнішим і не працював за завданням із Банкової на руйнацію країни за принципом "чим гірше, тим краще". Я хочу серйозно підвищити ККД уряду і його професійний рівень. Ми обов’язково приберемо цих "засланих козачків" зі складу Кабінету міністрів", - сказала вона.

При цьому Тимошенко не стала називати прізвища міністрів, яких вважає такими "козачками", щоб не займатися "передчасною сепарацією".

"Уряд на сьогодні формально є командою […] Однак можу сказати, що зміни у складі Кабміну будуть істотними. Оскільки на сьогодні президент країни не є учасником створення чинної коаліції. Тобто коаліцію створено не завдяки, а всупереч колосальному опорові президента. Сьогодні коаліція створена з тих людей, котрі не сповідують його руйнівної політики", - сказала вона.

При цьому Тимошенко заявила, що вона – "саме той фільтр, який потрібен сьогодні країні". "І тому не допущу проходження через Кабінет міністрів лобістських, невигідних країні рішень", - запевнила прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...