У Думі Росії хочуть відібрати в України "Артек"

Середа, 28 січня 2009, 15:38

Державна Дума Росії має намір розглянути питання про надання допомоги міжнародному дитячому центру "Артек", який зазнає серйозних фінансових труднощів і знаходиться на межі банкрутства.

Ця ініціатива належить віце-спікеру від фракції "Єдина Росія" Світлані Журовій, повідомляє "Ехо Москви".

У свою чергу, член фракції ЛДПР Олена Афанасьєва запропонувала звернутися до уряду Росії з закликом викупити дитячий табір в України – вона вже готує відповідне протокольне доручення.

Як відомо, 22 січня директор МДЦ "Артек" Борис Новожилов оголосив голодування через кризову ситуацію в центрі, викликану недостатнім фінансуванням з боку держави, та підозри в тому, що "Артек" навмисне "банкрутують", щоб розпродати його землю.

У понеділок, 26 січня, Новожилова було шпиталізовано з серцевим нападом до київської лікарні "Феофанія". За останньою інформацією, його стан оцінюється як "середньої важкості".

Президент України Віктор Ющенко уже звернувся до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням вжити дієвих заходів щодо нормалізації роботи Центру "Артек" та забезпечити виконання указу про функціонування та розвиток "Артеку".

На сьогодні у цьому міжнародному дитячому центрі, добре відомому ще з часів СРСР, 10 таборів. Його площа – 208 га. Його інфраструктура включає кінотеатри, басейн, сучасний освітній центр, що дозволяє табору навчати дітей протягом усього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування