Регіони "на шпагаті" через Тимошенко. Комуністи проти "подарунка" Ющенку

П'ятниця, 30 січня 2009, 09:43

Депутат Партії регіонів Сергій Льовочкін вважає, що якщо фракція Комуністичної партії проголосує за відставку прем'єра Юлії Тимошенко, у Верховній Раді вистачить голосів за відставку її уряду.

"Якщо комуністи у наступний вівторок проголосують за відставку Юлії Тимошенко, то тоді Верховній Раді точно вистачить голосів, щоб відправити на "покой" українського прем'єра", - сказав він газеті "Сегодня".

"Я як член парламентського комітету з питань держбудівництва вніс проект постанови про відставку Тимошенко. Наша фракція за винятком декількох зрадників буде голосувати за нього одноголосно. Велика частина "Нашої України" буде голосувати так само, як і ми", - відзначив Льовочкін.

"Якщо комуністи не віддадуть свої голоси, то в такому випадку вони в очах виборців поставлять знак рівності між собою й урядом", - додав він.

На думку Льовочкіна, наступним українським прем'єром стане Віктор Янукович, а коаліцію утворять Партія регіонів "разом з тими, кому небайдужа доля України".

На питання, чи подасть кандидатуру Януковича в якості прем'єра президент Віктор Ющенко, Льовочкін заявив: "А куди він дінеться".

У той же час джерело в керівництві ПР сказало, що фракція ще не ухвалила остаточного рішення, як поводитися з Тимошенко, тому що сильні позиції тих, хто виступає за співпрацю з БЮТ. "Фракція зараз на шпагаті", - сказало джерело.

А депутат-комуніст Олександр Голуб сказав, що комуністи голосувати за вотум недовіри Кабміну не будуть.

"Правда, фракція це не обговорювала. Але ми виступаємо за одночасну відставку Ющенка і Тимошенко в пакеті. Якщо просто відправити у відставку останню, то це означає зробити подарунок першому, котрий у такому випадку отримає повний контроль ще й над виконавчою владою," - сказав він.

Також Голуб спростував інформацію про те, що нібито комуністи в обмін на свою відмову від голосування за відставку Тимошенко домовилися про отримання для Адама Мартинюка посади першого віце-спікера.

Як відомо, Партія регіонів звинувачує прем'єра в укладанні зрадницьких газових угод з Росією, а також у повному провалі економічної політики, і готова порушити питання про відставку Тимошенко вже наступного тижня на сесії ВР.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування