Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка сказали Луценку не займатись профанацією

Вівторок, 10 лютого 2009, 13:37

На останній розширеній колегії МВС, що відбулася 6 лютого під головуванням міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за участю першого віце-прем'єра Олександра Турчинова, прозвучали небезпечні для суспільного настрою заклики.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба глави держави.

"Міністр внутрішніх справ, прогнозуючи проблеми з держбюджетом, зокрема виплатами зарплат працівникам МВС, закликав підлеглих латати дірки у бюджеті МВС за рахунок активізації збору штрафів на дорогах", - зазначив Пукшин.

"Знаходьте способи забирати наші гроші. На грані фолу, але робіть. Там наші зарплати" - такі слова дозволив собі використати Луценко", - звернув він увагу, наголосивши: саме такі висловлювання і можуть викликати громадське обурення.

"Міністру Луценку слід пам'ятати, що штрафи за порушення правил дорожнього руху були підвищені, передусім, для наведення порядку на дорогах, а не для поповнення фонду зарплат працівників ДАІ, тим більше, що половина зібраних штрафів спрямовується у місцевий бюджет", - наголосив Пукшин.

Заступник глави секретаріату президента сказав, що за неповних 3 місяці дії ініційованих президентом законодавчих змін у сфері безпеки дорожнього руху вдалося припинити безлад на дорогах і переламати тенденцію росту кількості ДТП та кількості постраждалих і загиблих на автошляхах. За січень цього року скоєно на 40% менше ДТП, а кількість загиблих у них скоротилася на 45%.

"Зараз дуже важливо не займатися профанацією президентської ініціативи, а завершити наведення порядку на дорогах, перейти на цивілізовані відносини "водій-даішник" та мінімізувати зловживання працівників ДАІ. Штрафи повинні стягуватися виключно у спосіб, визначений законом", - наголосив Пукшин.

"Водії не винні і не потрібно нікого ставити у "стійло", як образно висловлюється міністр. Потрібно робити свою роботу, а не шукати, як перекласти на інших свою відповідальність", - звернув увагу заступник глави секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування