Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина вважають, що Ющенко звернувся в КС, щоб іще раз підняти напругу

Понеділок, 16 лютого 2009, 11:56

Депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський вважає, що подання президента до Конституційного Суду стосовно порядку призначення нового складу уряду після формування нової коаліції спрямоване на чергове збурення ситуації у Верховній Раді.

Про це він заявив у понеділок на погоджувальній раді парламенту, коментуючи відповідне повідомлення заступниці глави секретаріату президента – представника президента в КС та ЦВК Марини Ставнійчук.

"Заступник керівника секретаріату в публічному форматі дезінформує та вводить в оману суспільство з приводу нашої роботи. Зокрема, чергове подання президента до КС, очевидно, розраховане на чергове збурення ситуації у Верховній Раді, оскільки там наводяться абсолютно неправові конституційні норми щодо формування коаліції", - сказав Зарубінський.

За його словами, у Конституції "чорним по білому зазначено, що новий прем’єр пропонується тоді, коли у відставку пішов попередник, або в разі недовіри Кабінету міністрів".

"В даному випадку наполягають на тому, що Верховна Рада зобов’язана зробити те, на що вона має право. Це – різні речі", - наголосив представник блоку Литвина.

Він наполягає на тому, що подання нового складу уряду після формування нової коаліції є правом цієї коаліції, а не її обов’язком.

"Це (подання президента до КС) – просто новий виток напруги, який спеціально провокується представниками відповідного інституту", - переконаний Зарубінський.

Як відомо, у п'ятницю президент звернувся до КС із проханням невідкладно розтлумачити деякі нюанси формування Кабміну.

Зокрема, він просить вирішити, чи необхідно коаліції фракцій БЮТ, "НУ-НС" і блоку Литвина повторити всю процедуру формування Кабінету міністрів, починаючи з подачі главі держави подання по кандидатурі прем'єр-міністра – тому що новостворена "коаліція трьох" не вносила подання президенту щодо кандидатури прем'єр-міністра, а після його призначення – прем'єру щодо кандидатур до складу Кабміну, хоча, на переконання президента, мала б.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування