Відставка Пинзеника на дефолт не вплине, бо він уже наступив - Гриценко

Вівторок, 17 лютого 2009, 11:22

Внутрішній дефолт в Україні вже наступив, заявляє член фракції "НУ-НС" Анатолій Гриценко.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання, чи не загрожує державі дефолт у зв'язку з відставкою Віктора Пинзеника з посади міністра фінансів.

"Я віддаю належне цій людині, яка багато разів працювала в уряді, але я не хочу, щоб ми перебільшували значимість цієї людини. Ніякого дефолту від того, що Пинзеник відправлений у відставку за власним бажанням, не буде", - почав Гриценко.

"Якщо чесно, то внутрішній дефолт в Україні вже наступив, держава вже показала, що вона банкрут. Вона не спроможна сплачувати вчасно зарплати, пенсії, стипендії, фінансувати самі критичні потреби місцевих бюджетів та крупні інфраструктурні проекти", - пояснив він.

Гриценко розповів, що працював з Пинзеником в уряді і знає його як "принципову людину".

"Але мені здається, що Пинзеник зламався ще пару років тому – під час виборчої кампанії. Він прекрасно знав, в який уряд і під які завдання він ішов міністром фінансів наприкінці 2007 року", - заявив депутат.

"Якби він тоді відмовився, я б його зрозумів. Зараз я його не розумію. Мені здається, Пинзенику було б краще уже донести цю лямку відповідальності до кінця. Але оскільки людина написала заяву, ніхто не може її примушувати", - додав він.

На питання, які існують кандидатури на посаду міністра фінансів, Гриценко відповів: "Якби я був прем'єр-міністром, я б назвав кандидатури. Але я не хотів би, не поговоривши з цими людьми, їх "спалювати".

Коментуючи кадрові ротації у Кабміні, Гриценко висловив думку, що вони не будуть ефективними: "Кожна фракція-член коаліції пропонуватиме свою кандидатуру, а інша фракція не має права вето на цю кандидатуру. Так команда не формується".

"Це буде фактично уповноважені представники кожної фракції в уряді. А в деяких випадках – представники фінансово-промислових груп, які фінансували виборчу кампанію цієї фракції чи блоку", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування