"Артек" досі без дітей і грошей. У Тимошенко кажуть: через Ющенка

Вівторок, 17 лютого 2009, 12:17

Заїзд дітей у "Артек" 16 лютого, який анонсували одразу ж після обіцянок прем'єра Юлії Тимошенко про підтримку всесвітньо відомого табору, не відбувся.

Швидше за все, буде перенесений на весну і заїзд, який планували на 23 лютого, пише "Сегодня".

Як пояснила помічник гендиректора "Артеку" Олена Мех, табір досі залишається без фінансування. Розпорядження підписані, а грошей з Держказначейства досі немає.

"На рахунок "Артеку" поки не надійшло ні копійки з обіцяних урядом грошей, тому нам важко будувати плани на майбутнє", - говорить помічник гендиректора.

"Кризу "перемогли" тільки для ЗМІ, там ущухли пристрасті по "Артеку", "рятувальники" табору отримали свої PR-дивіденди, але ситуація насправді не змінилася. Наш шеф Борис Новожилов як і раніше намагається вирішувати проблеми трудового колективу у Києві, якось прискорити перерахування обіцяних нам коштів", - додала вона.

Як відомо, Верховна Рада виділила "Артеку" 60 млн грн., після того як Новожилов оголосив голодування через катастрофічний стан табору і ЗМІ порушили цю тему.

Директор департаменту витрат держбюджету Держказначейства Олексій Якимов сказав, що гроші для "Артеку" вони перерахували ще тиждень тому на рахунки головного розпорядника – Міністерства сім’ї, молоді та спорту.

Можливості "Артеку" дозволяють приймати до 1500 дітей на зимові зміни, але поки утеплені корпуси і найкраща за оснащенням в Україні школа, порожні.

Багато співробітників табору у відпустках за свій рахунок, штат працює у скороченому режимі, борги по зарплаті зростають. Остання виплата – причому, тільки 60% – була у жовтні. Без грошей залишаються понад тисячу працівників.

На думку співробітників табору, ситуація з забезпеченням його життєдіяльності зайшла надто далеко, і в цьому винен і уряд, і керівництво "Артеку".

"У мене є відчуття, що хтось навмисне блокує всі перспективні програми розвитку нашого табору, навмисне до нас не надсилає дітей", - каже одна з учителів школи табору. Причина, на її думку, – чиєсь бажання оголосити головну дитячу здравницю колишнього СРСР банкрутом і за безцінь скупити території на березі моря.

Між тим, у команді Тимошенко стверджують, що гроші до "Артеку" не надійшли тому, що президент Віктор Ющенко не підписав ухвалений Верховною Радою закон, який передбачає виділення табору коштів із держбюджету.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування