Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко впевнений, що відставка Пинзеника призведе до дефолту?

Вівторок, 17 лютого 2009, 17:59

Президент Віктор Ющенко заявляє, що відставка міністра фінансів Віктора Пинзеника призведе до негативних процесів в бюджетній сфері.

Про це він заявив під час прес-конференції у Нетішині, повідомляє прес-служба президента.

"Позбавитись такого голосу - це велике непорозуміння і непрофесійна політика уряду. Я переконаний, що за цим буде вибудовуватися ціла низка досить негативних процесів в українській бюджетній сфері", - сказав Ющенко.

"Відповідь на виклики може дати тільки активна позиція уряду", - переконаний він.

Ющенко вкотре висловив жаль з приводу того, що "такі люди - професійні, чесні, віддані інтересам країни, не знаходять шансу, будучи членами уряду, реалізувати власні можливості".

"Ми мали перший прецедент за всі роки незалежності України, коли міністр фінансів відмовився підписувати проект державного бюджету. Це є протест", - сказав глава держави.

"З таким проектом бюджету виходити на парламент Віктор Михайлович очевидно вважав недостойним, нечесним, непрофесійним, як з позиції міністра фінансів, так і громадянина", - сказав Ющенко.

Йдеться, насамперед, про те, що Пинзеник не підтримав нереалістичних економічних показників (дефіциту бюджету, інфляції, прогнозу ВВП).

"Мені прикро, що міністра фінансів ніхто не почув", - додав президент.

Водночас Ющенко зауважив, що з точки зору національних інтересів сьогодні в уряді повинен бути ефективний міністр фінансів.

Як відомо, раніше депутат від НУ-НС (депутатська група "За Україну") Ксенія Ляпіна заявила, що відставка Пинзеника є черговим кроком до дефолту в Україні.

Водночас, член фракції Партії регіонів Ірина Акімова вважає, що відставка Пинзеника не стане черговим кроком для загострення економічної ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування