Росія обіцяє відплатити за Черномирдіна тією ж монетою

Середа, 18 лютого 2009, 09:35

МЗС Росії обіцяє вжити відповідних заходів у випадку, якщо посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна оголосять персоною нон грата.

Про це в середу пише газета Комерсант-Україна з посиланням на джерело в департаменті інформації і преси російського МЗС.

Так, за його словами, якщо щодо російського посла буде застосована ст. 9 Віденської конвенції, Москва обов'язково відреагує і вживатиме відповідні заходи.

Також у МЗС РФ не побачили в інтерв'ю посла нічого крамольного. "Інтерв'ю, яке дав Віктор Черномирдін, не є втручанням у внутрішні справи України. А те, що він висловив, відбиває ситуацію у вищих ешелонах української влади", – зазначив співрозмовник.

"Можливо, він трохи грубувато, але усе-таки вірно дав оцінку політичної ситуації в Україні і співвідношенню сил", - сказав він.

А от реакцію України в російському зовнішньополітичному відомстві порахували неадекватною.

"Дії Києва вписуються в ту лінію поведінки українського керівництва, що спрямована не на поліпшення двосторонніх відносин, а на створення напруженості в них. І реакція Огризка лише підтверджує правильність оцінок, які дав наш посол", – заявив співробітник департаменту інформації і преси.

Як передбачається, скандал виник через нещодавнє інтерв'ю Черномирдіна газеті "Комсомольська правда в Україні".

У ньому посол Росії достатньо різко охарактеризував українських політиків, зокрема заявивши, що президент Віктор Ющенко і прем'єр Юлія Тимошенко "собачаться між собою, криють один одного".

"На вигляд начебто нормальний мужик", – характеризує Черномирдін в інтерв'ю президента Віктора Ющенка.

"Він такого складу – малює, черепки збирає. Може навколо якогось пенька години три ходити, розглядати його, фантазувати. Удома він там такого поназбирав – млини, жорна! Вітряних млинів у Києві понаставив", - говорив в інтерв'ю Черномирдін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News