Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Криму просить "верхи" відмовитись від офісу США

Четвер, 19 лютого 2009, 07:56

Верховна Рада Криму заявляє про недоцільність відкриття в Сімферополі представницького офісу США.

Напередодні кримські депутати направили керівництву України звернення із закликом утриматися від такого кроку, передає "Німецька хвиля".

Про можливість організації американської дипломатичної присутності в Криму говориться у Хартії про стратегічне партнерство, яку в грудні минулого року підписали глави зовнішньополітичних відомств України та США.

Під час нещодавнього візиту на півострів посол США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що американський представницький офіс має займатися інформаційними питаннями, обміном студентами та розвитком туристичних і бізнесових зв’язків.

Однак кримський парламент вважає, що задекларовані українським МЗС наміри порушують конституції України та Криму.

У зверненні до президента, голови парламенту та уряду України кримські депутати зазначили, що відкриття представницького офісу США розцінюється значною частиною громадськості Криму як провокаційне, спрямоване на підрив політичної стабільності в Криму і на подальше погіршення українсько-російських відносин.

Тому, сказано у зверненні, зважаючи на необхідність нормалізації стосунків між Україною і Росією та керуючись інтересами більшості кримчан, парламент автономії не бачить підстав для відкриття дипломатичного офісу США у Сімферополі.

Як відомо, раніше керівництво Росії заявляло, що українсько-американська хартія про стратегічне партнерство, підписана 19 грудня 2008 року у Вашингтоні, свідчить про можливий вплив США на поведінку України, зокрема в газовому конфлікті з РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування