Ющенко про Черномирдіна: Хотів, як краще, а вийшло, як завжди

Четвер, 19 лютого 2009, 16:08

Міністр закордонних справ Володимир Огризко в оцінці висловлювань посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна діяв виключно у межах міжнародного права.

Про це Ющенко заявив в четвер журналістам під час робочої поїздки до Васильківського гарнізону Київської області.

Президент наголосив, що позиція українського МЗС базується виключно на вимогах міжнародного права, де "не припустимо послу, який знаходиться в країні перебування, говорити речі, які можуть бути сприйняті некоректно нацією, владою чи народом в цілому".

"Я знаю ціну цим словам. Володимир Огризко діяв у межах міжнародного права, відстоюючи те, що належить до честі, статусу нашої держави", - підкреслив Ющенко.

Водночас президент вважає, що Черномирдін не ставив собі за мету зробити щось погане у відносинах двох держав.

"Але він веде себе у своєму стилі: хотів, як краще, вийшло, як завжди", - зазначив Ющенко і додав, що нам необхідно чутливо ставитися до своїх відносин.

"Не може дозволяти собі, особливо дипломат, емоцій, які може собі дозволити проста людина", - сказав президент з приводу висловлювань Черномирдіна.

Ющенко також підкреслив, що таким словам дипломата Російської Федерації дається дуже чутлива оцінка у суспільстві і відповідних колах.

Як повідомлялося, МЗС України попередив посла Черномирдіна, що його можуть оголосити персоною нон ґрата в Україні за його висловлювання в інтерв`ю газеті "Комсомольская правда".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування