Тимошенко готова віддати НУ-НС три крісла за Мін'юст?

Понеділок, 23 лютого 2009, 15:06

Прем'єр Юлія Тимошенко пропонує "Нашій Україні – Народній Самообороні" одразу три міністерства, аби ті віддали квоту на посаду голови Міністерства юстиції.

Як пише "Дело", рада коаліції затвердила кандидатуру депутата від "НУ-НС" Віктора Шемчука на посаду міністра юстиції, однак уже на вихідних за цю посаду розгорілася справжня боротьба.

Джерело видання у БЮТ повідомило, що Тимошенко вважає Мін'юст ключовим міністерством і хоче взяти його під свій контроль. Для цього потрібно, щоб міністерську посаду посів "бютівець".

"Ми готові віддати "НУ-НС" усе – Мінтранс, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна, – аби вибити в них квоту Мін'юсту", - сказав співрозмовник газети.

Раніше керівник фракції БЮТ Іван Кириленко припустив можливість обмінятися квотами з "НУ-НС", якщо буде необхідність і рішення керівництва коаліції.

Однак і у самому БЮТ остаточно не можуть визначитися, хто з них гідний стати міністром юстиції.

За інформацією джерела, боротьба розгорілася між так званими двома групами впливу в блоці – Андрія Портнова і Василя Онопенка.

Від першої групи претендує сам депутат Портнов, а від другої – нинішній заступник чинного міністра юстиції Миколи Оніщука Євген Корнійчук, який доводиться зятем голові Верховного Суду Василю Онопенку.

У даній ситуації – останнє слово за Тимошенко. У випадку якщо її вибір упаде на Портнова, вона може втратити підтримку судової влади. Другий варіант теж не без наслідків: прем'єр образить одного з найбільш відданих і впливових членів партії – Портнова, зазначає газета.

Офіційно ж БЮТ не визнає своїх претензій на Мін'юст.

"БЮТ не буде боротися за квоту Мін'юсту, більше того, ми не будемо навіть наполягати на знятті з посади Оніщука: "НУ-НС" вправі самостійно вирішити, хто обійме посаду голови відомства", - зазначив "бютівець" Андрій Кожем’якін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування