Тимошенко опублікувала клятву МВФ, яка не влаштовує Ющенка

Середа, 25 лютого 2009, 17:53

Прем’єр міністр Юлія Тимошенко звертається до країн ЄС та інших країн світу за фінансовою допомогою.

Про це йдеться у проекті спільної заяви влади про готовність до співпраці з Міжнародним валютним фондом, яка затверджена на засіданні уряду і підписана Тимошенко, повідомляє прес-служба уряду.

В заяві наголошується, що влада зобов’язується "надалі розвивати три ключові сфери: податково-бюджетну політику, яка б відповідала доступному фінансуванню; послідовне запровадження гнучкого обмінного курсу національної валюти, щоб пом’якшити для економіки вплив зовнішніх потрясінь".

Також влада зобов'язується провести "всеохоплюючу реструктуризацію банківського сектору, спрямовану на відновлення фінансової стабільності".

"Особливий наголос буде зроблено на прозорій скоординованій діяльності", - йдеться у заяві.

"З огляду на подальше уповільнення економічного розвитку ми домовились об’єднати свої зусилля та виконати наш спільний обов’язок із забезпечення захисту українського народу від жахливих наслідків", - наголошується у проекті.

"Нація очікує, що її лідери зможуть звести до мінімуму негативний вплив кризи, але критики та конкуренти намагаються використати момент для зміцнення свого іміджу. Та ми не можемо дозволити передвиборчій політиці поглибити кризу, а тому обіцяємо покласти край нашим чварам", - підкреслюється в заяві.

У проекті сказано, що "переглянута економічна політика має на меті мінімізувати макроекономічний вплив поточної кризи та створити передумови для відновлення економічного піднесення та поступового зниження інфляції".

"У надзвичайних умовах ми хотіли б звернутися до країн ЄС та інших держав світу за фінансовою допомогою", - зазначається в заяві.

"Сьогодні ми підтверджуємо нашу готовність діяти разом рішуче для відновлення довіри. Робота попереду не буде легка, але ми віримо в те, що спільні дії допоможуть нам подолати кризу. Закликаємо опозицію приєднатися до нас", - наголошується у проекті.

Як відомо, раніше голова секретаріату президента Віктор Балога заявив, що президент Віктор Ющенко не бачить найменшої необхідності підписувати будь-які декларативні відозви у рамках виконання кредитної угоди з МВФ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування