Єврокомісія може допомогти Україні в рамках допомоги своїм компаніям

Четвер, 26 лютого 2009, 07:31

Депутат Європарламенту, співголова Комітету парламентського співробітництва Адріан Северін (група соціалістичних партій, Румунія) вважає, що Єврокомісія може допомогти Україні в рамках допомоги своїм компаніям.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками засідання Комітету, передає кореспондент УНІАН у Брюсселі.

"Україна – один зі стратегічних партнерів на наших кордонах, який має тісні економічні зв’язки з ЄС. І стабільність в Україні – також в інтересах ЄС", - сказав депутат.

Він зазначив, що ЄС, підтримуючи свої компанії, не повинен забувати про їхні "дочки" в Україні, здійснюючи заходи із захисту внутрішнього ринку – не забувати про відносини з Україною, а також – координувати бюджетну політику.

"Ми не можемо залишити Україну осторонь", - сказав Северін.

Раніше парламентський комітет спвробітництва Україна-ЄС звернувся до Єврокомісії з пропозицією розглянути можливість надання фінансової допомоги Україні.

До цього до Єврокомісії також зверталася український прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка загалом надіслала близько 20 листів до різних країн з проханням надати Україні кредит для стабілізації бюджету.

У Єврокомісії повідомили, що не мають інших легальних інструментів надання допомоги третім країнам, крім макрофінансової допомоги, розміри якої є досить незначними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування