Портнов називає призначення Наливайченка помилкою

Вівторок, 10 березня 2009, 20:15

Депутат від БЮТ Андрій Портнов вважає призначення головою Служби безпеки України Валентина Наливайченко "помилкою".

Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

"Я особисто вважаю це помилкою. До речі, я і декілька моїх колег проголосували проти призначення Наливайченка головою СБУ. Я вважаю, що він не підходить на цю посаду і має відповідати за свої протиправні дії", - наголосив депутат.

Відповідаючи на питання, чому фракція БЮТ підтримала кандидатуру Наливайченка, Портнов сказав: "якщо СБУ не має легітимного керівника, тобто керівника, який згідно з Конституцією призначений парламентом за поданням президента, то таким керівником є будь-який виконуючий обов’язки, який призначається указом президента".

Портнов зазначив, що виконуючий обов’язки голови СБУ "виконує волю президента, волю секретаріату президента, і якщо він не погоджується виконувати незаконні доручення секретаріату, його можна звільнити в будь-який час і призначити іншого виконуючого обов’язки".

"Якщо людина пройшла парламент, то таку людину можна звільнити виключно за рішенням парламенту. Також за поданням президента, але рішенням Верховної Ради", - пояснив депутат.

Портнов заявив, що це було зроблено для того, щоб "придати самостійність цій фігурі".

Як відомо, раніше частина фракції БЮТ запропонувала парламенту звернутися до президента Віктора Ющенка з проханням звільнити Наливайченка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування