У Хорошковського по наводці БЮТ шукали наркотики і незадекларовані гроші

Середа, 11 березня 2009, 13:03

Співробітники митниці шукали у заступника голови СБУ Валерія Хорошковського наркотики та незадекларовані гроші та цінності під час огляду в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомив сам Валерій Хорошковський на прес-конференції.

При цьому він продемонстрував лист депутата від БЮТ Володимира Пилипенка, за запитом якого і відбувся обшук.

"Тут написано достатньо чітко, що за наявною в нього (Пилипенка) інформацією до міста Женева з контрабандною метою, під прикриттям СБУ вилетів перший заступник голови СБУ Хорошковський", - розповів він.

"Метою згаданої поїздки є ввезення заборонених наркотичних препаратів, не задекларованої валюти та коштовностей", - процитував листа Хорошковський, додавши, що сьогодні цей депутат розповідає "трошки інше", пояснюючи, що у багажі Хорошковський нібито мав документи, що підтверджують його причетність до спроб украсти в держави Україна 11 млрд. кубів газу.

"Тобто насправді людина за день забула, що вона писала, якщо це писала вона. Я міг би йому порадити після цих листів намагатися потрапити до першої десятки БЮТ, бо внаслідок падіння рейтингу цієї політичної сили йому доведеться розкрити джерела такої інформації", - попередив Хорошковський.

Водночас він не сказав, чи викликатиме на допит Пилипенка і чи оскаржуватиме дії в суді.

Натомість Хорошковський додав, що не має претензій до рядових митників, які проводили догляд.

Він також розповів, що без вагань дозволив перевірити свої речі на вимогу митників і "після підписання деяких паперів, розмови зі співробітниками його з дружиною відпустили".

"Але вчорашній випадок, на мій погляд, просто нижче пояса. Якщо ці люди, які за цим стоять вбачають саме таку державу, то я проти цього. І як особистість, і як чиновник", - сказав він.

Коментуючи мету поїздки до Женеви, Хорошковський сказав, що їздив у короткотермінову відпустку.

"Що стосується Швейцарії, то ви знаєте, що кращі гірськолижні курорти саме там. На жаль, мені довелося витратити на це тільки півдня", - заявив він.

Хорошковський уточнив, що їздив не до Женеви, а до іншого міста.

Як відомо, в швейцарському місті Цуг знаходиться офіс "РосУкрЕнерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування